Wybory
Solidarni z Ukrainą - ми з Вами

Konferencja

Gęsina na świętego Marcina. Kuchnia, historia i dziedzictwo kulturowe

07.11.2014 - 08.11.2014 - Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, Warszawa

Instytut Historii i Archiwistyki
87-100 Toruń, ul. W.Bojarskiego 1
(056) 611-37-42


Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie
Europejski Instytut Historii i Kultury Wyżywienia w Tours
Województwo Kujawsko-Pomorskie


dr hab. Jarosław Dumanowski, prof. UMK
e-mail: jd@umk.pl


dr Dorota Dias-Lewandowska
e-mail: dorotal@umk.pl
telefon: 509-537-469


Spotkanie naukowców związanych z Europejskim Instytutem Historii i Kultury Wyżywienia oraz specjalistów z Polski ma na celu rozpoczęcie systematycznych badań i rozwój współpracy nad historią gęsiny, związanymi z nią zwyczajami żywieniowymi i ważną częścią dziedzictwa kulinarnego na poziomie porównawczym i europejskim.

«powrót