Zarejestruj się Zaloguj się
Informacje o kierunku studiów Informacje o kierunku studiów Informacje o kierunku studiów Informacje o kierunku studiów
Strona główna > Kandydaci > Informacje o kierunku studiów

Informacje o kierunku studiów

Strona główna > Kandydaci > Informacje o kierunku studiów

 Informacje o kierunku studiów

Kierunek: chemia i technologia żywności

Czym jest chemia i technologia żywności?

Ten kierunek studiów jest jedną z nielicznych ofert studiów inżynierskich umożliwiającą jednoczesne zdobycie wiedzy z nauk chemicznych i technologii żywności. Jeżeli chcesz wiedzieć, co jesz i jak produkuje się żywność, to na pewno kierunek ten spełni Twoje oczekiwania.


Dlaczego warto studiować chemię i technologię żywności na UMK?

Tutaj POZNASZ :

  • podstawy chemii, chemii żywności, projektowania procesów technologicznych ze szczególnym uwzględnieniem inżynierii produkcji tłuszczów, cukru i wyrobów cukierniczych oraz skrobi
  • metody utrwalania, przetwarzania, przechowywania i pakowania żywności

oraz ZDOBĘDZIESZ

  • umiejętności niezbędne w przyszłej pracy zawodowej dzięki stażom i praktykom przemysłowym

Co po studiach?

Absolwenci studiów posiadają kompetencje pozwalające na podjęcie pracy w różnych branżach przemysłu spożywczego. Duża ilość zajęć laboratoryjnych i praktyk przemysłowych wyposaża również w umiejętności pozwalające na pracę w laboratoriach i instytucjach kontrolnych w zakresie oceny jakości i ochrony żywności oraz jednostkach zajmujących się dystrybucją żywności.


Film promocyjny

Galeria zdjęć

chemia i technologia żywności [fot. WCh] chemia i technologia żywności [fot. WCh] chemia i technologia żywności [fot. WCh] chemia i technologia żywności [fot. WCh] chemia i technologia żywności [fot. WCh]